În acest an școlar, grupa mare B a Grădiniței cu P.P. Nord 2 din Rm. Vâlcea este implicată în proiectul ”Cunoaște și protejează biodiversitatea zonelor umede râmnicene”, alături de copiii şi cadrele didactice de la Grădinița Happy Kids, proiect pentru mediu şi educaţie cu susținere prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, fiind program finanțat de Lidl România, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Vâlcea.
În data de 10 octombrie am programat prima întâlnire, în zona pârâului Aranghel la Centrul Outdoor al Grădiniţei Happy Kids, programul zilei vizând 3 centre: Biodiversitatea în mediile:

📌zonă mlăștinoasă și pârâu,
📌Proprietățile apei – experimente şi
📌Ce se întâmplă cu apa după ce plouă?.

Am început prin a prezenta foarte pe scurt proiectul și a stabili câteva reguli pentru spațiul outdoor. Am lucrat apoi pe 4 grupe cu copiii de la ambele grădinițe în fiecare grupă. Am văzut prin experimente nostime că apa ia forma recipientului în care este pus și că poate funcționa ca o lupă mărind imaginea obiectelor.
La un alt centru am văzut din ce este alcătuită o stație meteo mobilă și am construit un filtru de apă cu materiale naturale pentru a înțelege ce se întâmplă cu apa atunci când plouă.
​Un alt grup de copii a observat cu lupa și cu microscopul digital elemente de floră și faună specifice zonei mlăștinoase și pârâului. De asemenea, au realizat fotografii ale acestora pentru a le include într-o viitoare cărticică digitală. Fiecare grup de copii a avut șansa să afle lucruri interesante care să le stârnească interesul pentru o lume fascinantă.

❓Știați, de exemplu, că greierele este negru, că există și păianjeni de apă, că țipirigul este o iarbă de apă din care se pot face brățări frumoase sau că fagul bea zilnic o cantitate de apă similară cu cea necesară pentru a face baie în cadă?
De asemenea, copiii au avut timp de joacă la grădina de corzi și timp de explorare liberă.
Copiii au comunicat și au colaborat foarte bine și ne bucurăm că am avut o primă zi atât de bună împreună!🌲🤝🫶🏻😍

Pin It on Pinterest

Share This