În acest an școlar, grupa mare a Grădiniței cu P.P. Nord 2 din Rm. Vâlcea este implicată în proiectul ”Cunoaște și protejează biodiversitatea zonelor umede râmnicene”, alături de Grădinița Happy Kids, proiect pentru mediu şi educaţie cu susţinere prin programul Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, fiind program finanțat de Lidl România, coordonat de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Vâlcea.
Pentru a profita de vremea frumoasă de toamnă, în data de 18 octombrie am realizat altă ieşire în natură, de data aceasta în zona râului Olt. Centrele deschise au fost următoarele: Biodiversitatea în mediul zonă de râu, Ce este microplasticul și de ce este periculos? şi Supereroi în acțiune! (acțiune de ecologizare).
La primul centru am vizat următoarele obiective: să cunoască elemente de floră și faună specifice zonei de râu (salcie, măceș, papură, trestie, plante de apă); să manifeste interes pentru aceste forme de viață; să dezvolte competențe digitale: realizarea de fotografii și utilizarea microscopului digital; să observe legătura dintre o vegetație abundentă și o varietate mai mare de specii sau mai multe exemplare dintr-o specie.
La cel de-al doilea centru au fost următoarele obiective: să realizeze un experiment prin care să înțeleagă cum se formează microplasticul ca apoi, să facă un joc de rol privind felul în care microplasticul ajunge de la cele mai mici organisme în corpul uman.
La ultimul centru deschis, cel mai antrenant pentru copii, am propus următoarele obiective: să participe la ecologizarea şi să dezvolte competețe de lucru cu instrumente specifice (stație meteo, sticlărie de laborator).