De ce proiectul Erasmus+ ”Clickids Club”?
Cât de des ați auzit părinții spunând: „Copilul meu mănâncă numai dacă se uită la telefon în timpul mesei.”, „Dacă ești cuminte, te poți juca pe tabletă.” sau „Am nevoie să mă relaxez, așa că îmi las copilul să se joace pe telefon.”?
Cât de des ați auzit profesorii spunând: „ Aș folosi în activitățile mele o tabletă.” sau ”Aplicația aceasta ar îmbunătăți experiența de învățare a elevilor.”?
Aceste situații au determinat cadrele didactice din România (Grădinița cu P.P. Nord 2 și Grădinița Happy Kids, Râmnicu Vâlcea), Portugalia, Țara Galilor, Turcia și Letonia să implementeze, prin Programul Erasmus+, proiectul ”Clickids Club”. Scopul a fost de a transforma provocările în oportunități de învățare și dezvoltare, utilizând tehnologia ca instrumente educaționale.
Prin activitățile desfășurate în cadrul proiectului, tabletele au devenit instrumente eficiente de învățare, putând fi folosite de către cadrele didactice și copiii preșcolari în procesul instructiv-educativ. Materialele realizate în cei doi ani de implementare a proiectului (2020-2022) au fost cuprinse în două ghiduri: „Ghid metodic pentru integrarea aplicațiilor digitale în scenariul didactic” (Methodical Guideline for the Integration of Digital Applications in the Didactic Scenario) și „Ghid de bune practici pentru părinți în era digitală”(Parents’ Guide of Good Practices in the Digital Era).

Ghidurile pot fi consultate aici:👇

https://online.fliphtml5.com/rxjcq/kgcm/#p=1

 

Ghidurile pot fi consultate aici:👇

https://online.fliphtml5.com/rxjcq/lgzr/#p=1

Pin It on Pinterest

Share This