PROGRAME SI PROIECTE

Gradinita noastra este implicata in numeroase parteneriate educationale incheiate cu alte institutii:

PROGRAME, PROIECTE, CONCURSURI 

Grădinița cu Program Prelungit NORD 2 va organiza în următoarea perioadă mai multe activități extrașcolare dedicate atât copiilor, cât și cadrelor didactice, după cum urmează:
– 31 mai 2023 – Concursul Județean “Copilărie în culori” – cu atelier de lucru;
– 31 mai 2023 – Simpozionul “Împreună pentru copiii noștri”;
– 9 iunie 2023 – Festivalul ” Intermezzo”- desfășurat la Biblioteca Județeană Antim Ivireanul.
Detalii despre evenimente în fișierele atașate.
Vă așteptăm cu drag!

2023

CONCURS JUDETEAN

“Pe ulitele satului – Traditii si obiceiuri de iarna”

20-22 IANUARIE

CONCURS JUDETEAN

“Lumea jocului”

mai 2018;

CONCURS JUDETEAN

“Impreuna pentru copiii nostri”

mai 2018;

Parteneriat strategic

în domeniul educației școlare Erasmus+, proiect cu finanțare europeană ”Alone in the world!”

Alone in the World

ALONE Review

ALONE IN THE WORLD.

Auxiliar – Jocuri Pentru Educație Incluzivă

wldi

link aici

2018-2020

Erasmus+ ,,Orff approach for preschool children”

Sărbătorile de iarnă au oferit copiilor din Grădinița cu P.P. Nord 2 prilejul de a pătrunde în lumea fabuloasă a muzicii și instrumentelor muzicale folosind topicul proiectului Erasmus+ ,,Orff approach for preschool children” (Nr.ref.2019-1-TR01-KA229-073662_2).

2019

Erasmus+ LifeSteps

Tradițiile și obiceiurile de iarnă au încântat copiii de la Grădinița cu P.P. Nord, Râmnicu Vâlcea oferindu-le celor mici  ocazia de a le împărtăși cu partenerii proiectului Erasmus+ LifeSteps (nr. ref. 2019-1-RO01-KA229-063260_1)

2019

Erasmus LifeSteps/Life’s Skills Program

Rezultatul muncii în echipă a cadrelor didactice din Romania, Slovenia, Spania, Italia  implicate în implementarea proiectului Erasmus LifeSteps in perioada 2019-2022  este un Program de abilități de viață format din Kit-uri ( Life ‘s  Skills Program) structurate pe dimensiuni de dezvoltare a copilului preșcolar, fiind un instrument de lucru util atât în grădiniță, cât și în familie! 

Îl puteți vizualiza  aici 👇

Life`s skills Program

2022

DAILY LIFE’S SKILLS

Learning to be, Learning to do, Learning to learn, Learning to live together…au fost activitățile desfășurate cu copiii pe tot parcursul derulării proiectului Erasmus+ LifeSteps! Toate acestea și nu numai, le puteți vizualiza aici👇

2022

Erasmus+ ClicKids Club

(Nr.ref.2020-1-RO01-KA229-080081_1 )
Grădinița cu PP Nord 2 din Râmnicu Vâlcea, în perioada 23-27 mai 2022 a fost gazda mobilității C1 intitulate Science Box din cadrul proiectului Erasmus+ ClicKids Club (Nr.ref.2020-1-RO01-KA229-080081_1 ). Activitățile au fost desfășurate în parteneriat cu Grădinița Happy Kids, unitate parteneră în acest proiect! Astfel, cadrele didactice din Portugalia, Wales(UK), Turkey, Letonia și România au participat la sesiuni de formare profesională (Workshop-uri pe Robotic Coding, Science), activități de Job shadowing și teambulding, schimb de bune practici, atingându-se toate obiectivele propuse în proiect.
Materialele și atelierele de lucru propuse au fost de un real interes, realinzându-se astfel un schimb de experiență cu beneficii pe termen lung privind dezvoltarea personală și profesională a  cadrelor didactice participante!

2022

 Erasmus ClicKids Club

Un grup de cadre didactice din Grădinița cu PP Nord 2, Râmnicu Vâlcea a participat în perioada 4-8 iulie 2022 la activitățile desfășurate în mobilitatea găzduită de către partenerul din Wales, Bigyn School în cadrul proiectului Erasmus ClicKids Club!
Tehnologia și instrumentele digitale au fost temele care au stat la baza derulării activităților din proiect! Cadrele didactice au aflat cum se folosește o dronă, ce aplicații pot fi folosite în procesul de predare și despre învâțarea emotivă!

2022

Proiect Erasmus+
Clickids Club
Nr.ref.2020-1-RO01-KA229-080081_1

Ghid de bune practici pentru părinți ( Parents’Guide of good practices in the Digital era
Link 👇
https://online.fliphtml5.com/rxjcq/lgzr/

Ghid metodic pentru Integrarea aplicațiilor digitale în Scenariul Didactic ( Methodical Guideline for the Integration of Digital Applications in the Didactic Scenario)
Link👇
https://online.fliphtml5.com/rxjcq/kgcm/

Broșură
Link👇
https://online.fliphtml5.com/rxjcq/psng/

 

2022

  • gradinite: Gradinita cu P.P. Cozia, Gradinita cu P.P. Ostroveni 1, Gradinita cu P.P. Traian, Gradinita cu P.N. Romani- Parteneriat educational “Traditi si obiceiuri la romani”
  • scoli: C.N.I. “Matei Basarab”, Liceul “Antim Ivireanu”- Parteneriat „În curând vom fi școlari”
  • biserici: Biserica Petru și Pavel Rm. Valcea, Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavril Cetățuia- parteneriatul educațional ”Micul creștin”.
  • pompieri: S.U. “General Magheru” Valcea- parteneriatul educațional ”De vorbă cu un pompier”
  • politie: P.J. Vâlcea- parteneriatul educațional ”Împreună pentru siguranța noastră”
  • muzeu: Muzeul Județean ”Aurelian Sacerdoțeanu” – parteneriatul ”Pe cărările unei lumi uitate”  și  Muzeul Satului Vâlceanparteneriatul ”Satul bunicilor”
  • bibliotecă: Biblioteca Județeană Antim Ivireanul- parteneriatul educațional ”Prietena mea, cartea”

PARTENERIATE

Viitorul copilului tau incepe cu noi!!!

Pin It on Pinterest

Share This